Naar hoofdinhoud

Honderdduizenden stemmen per dag

Marktleider in online verkiezingen

Vote Company, de marktleider in online verkiezingen, is al jaren een klant waar we fijn mee samenwerken. In de afgelopen jaren hebben wij een geheel platform voor het opzetten van verkiezingen voor hen opgezet. Hiermee zetten zij geheel zelf verkiezingen op, waarbij wij altijd aanwezig zijn als ondersteunende IT partij.

Voor Vote Company hebben wij deze processen dermate flexibel op kunnen zetten dat zij dit aan kunnen bieden van kleine verkiezingen tot aan verkiezingen met een grote landelijke bekendheid. De processen zijn dermate gestandaardiseerd dat alle klanten ondersteund kunnen worden door hetzelfde team.

Stemproces met fraude controle

De kern van het systeem is natuurlijk het stemproces. Voor de integriteit van de verkiezing is het essentieel dat het stemmen eerlijk gebeurd. Uiteraard moet je niet meer kunnen stemmen dan is toegestaan volgens de regels. Daarnaast moeten ook andere manieren van fraude zo veel mogelijk uit worden gesloten. Op diverse plekken in het proces zijn daarom onderdelen aangebracht om fraude te detecteren en voorkomen.

Van heel rustig naar complete gekte

Een verkiezing kan de hele dag rustig verlopen en opeens ontploffen in het aantal stemmen. Een gast in één van de populaire talk shows, een mailing aan alle klanten van een A-merk of een aankondiging in de krant of op de radio. Binnen enkele minuten gaan we van enkele stemmen tot tienduizenden per uur.

Ons systeem schaalt op dat moment direct servers bij. Zo worden alle stemmen op een correcte manier afgehandeld. Zo hoeft Vote Company nooit vooraf de capaciteit in te schatten, maar kan er toch aan organisatoren worden gegarandeerd dat de verkiezing een succes zal zijn.

Alle data op juiste plek

Een verkiezing organiseren: Vote Company doet het eenvoudig overkomen, maar er komt een hoop bij kijken. Dat geldt ook voor de geautomatiseerde processen en de data-uitwisseling. Zo is er data nodig voor de controle, voor het berekenen van tussenstanden, voor communicatie, enz. Vaak zijn er ook nog partners aanwezig met weer hun eigen systemen die onderdeel zijn van een verkiezing.

De processen zijn zo opgezet dat op verschillende punten eenvoudig systeem aan- of afgehaakt kunnen worden. Zo is deze opzet voor Vote Company ook op organisatorisch en technisch vlak een flexibele basis om vanuit te werken.

Start jouw case met Content Power

Daag ons uit met jouw vraagstuk. Wij kijken graag met jou naar een passende oplossing. Met onze oplossingen werk je niet alleen efficiënter en met meer plezier, je verdient de investering ook al op korte termijn terug.

contact