Content Power

Een webapplicatie laten maken

Samen gaan we aan de slag

Soms is standaardsoftware te beperkt. Wij zijn in staat om een applicatie te bouwen die deze beperking wegneemt en helemaal aansluit op jouw business case en bedrijfsdoelstellingen. Een web app geheel op maat ontworpen en ontwikkeld door een team van specialisten.

Content Power team

Wie zijn er betrokken bij de webapplicatie

Een webapplicatie helpt jouw organisatie efficiënter te werken of meer kansen te benutten. Om het maximale uit de webapplicatie te halen, voeren wij eerst een inventarisatie uit om een goed beeld te krijgen van wie er betrokken zijn bij de webapplicatie.

 • Wie zijn de gebruikers?
 • Wie zorgt voor de informatie in het systeem?
 • Wie verzorgt de support en het onderhoud?
 • Welke externe partijen, afdelingen en systemen zijn er bij betrokken?

Wij voeren deze inventarisatie uit. Soms kan dit al in één a4-tje. Uiteraard koppelen we onze bevindingen terug, en bespreken we deze. 

Overleggen

Welke processen gaan we automatiseren

Zodra duidelijk is wie er betrokken zijn, onderzoeken wij welke processen via de webapplicatie geautomatiseerd kunnen worden. Hierbij kan het gaan om:

 • Beter en meer informatie te kunnen delen
 • Informatie verzamelen of aggregeren
 • Ondersteunen van processen die bestaan uit meerdere stappen en personen
 • Ondersteunen van processen om samenwerken te stimuleren
 • Het (deels) automatiseren van de communicatie

In deze inventarisatie kijken we ook goed naar de prioriteit per proces. Sommige processen is een automatisering eenvoudig te implementeren, waar dit voor andere processen niet haalbaar of commercieel niet interessant kan zijn. Met de inventarisatie bieden we dus niet alleen een terugkoppeling van de mogelijkheden, maar geven we ook direct aan in welke volgorde wij aanbevelen de applicatie op te zetten om een optimaal rendement te behalen.

Processen automatiseren

Koppelingen binnen de webapplicatie, imports en exports

Of het nu gaat om een koppeling met externe systemen of om het inlezen of uitleveren van Excel bestanden: wij proberen altijd zo dicht mogelijk bij de bestaande opzet te blijven. Zo hoeven processen zich niet aan te passen aan de webapplicatie, maar is de webapplicatie juist een zeer waardevolle aanvulling op de bestaande situatie.

Om de technische specificaties en de mogelijkheden en beperkingen van andere systemen te weten te komen, zullen wij deze zelf opvragen en eventueel contact opnemen met de leveranciers als dit nodig is. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek, komen wij met een helder en begrijpelijk plan.

Adviseren bij koppelingen

Het moet wel prettig (en zelfs leuk) zijn

Door de focus op de processen en partners zou je bijna het belangrijkste uit het oog verliezen: de gebruikers die met de webapplicatie moeten werken. Zelfs als de webapplicatie volledig correct werkt en alle processen correct ondersteund: als het niet prettig werkt, wordt het al snel niet meer gebruikt. Prettig werken heeft niet zo zeer met de grote lijnen te maken, maar juist met de details. Loop je namelijk tegen de volgende punten aan bij de dagelijks werken in de webapplicatie dan gaat de lol er snel van af:

 • Voor triviale taken net een keer te veel moeten klikken
 • Te lang wachten tot een scherm geladen is
 • Elke keer scrollen naar een stukje relevante informatie
 • De hele dag naar drukke / chaotische schermen moeten kijken
 • Geen duidelijke feedback op je acties
 • Onverwacht gedrag van de webapplicatie

Om al deze manco’s te voorkomen, en een prettige (en soms zelfs leuke) omgeving op te zetten werkt er gedurende het hele project een UX designer mee om juist deze punten aandacht te geven.

Webapplicatie als website en app

In de basis leveren wij de webapplicatie op als responsive website. Dit houdt in dat er op zowel desktops, laptops, tablets en telefoons prettig mee gewerkt kan worden.

Een stap die wij hierna vaak aanbevelen is om er een echte webapplicatie van de maken. Dit betekent dat de applicatie te installeren is op telefoons en ook op laptops en desktops los van de browsers gestart kan worden. Dit is een relatief kleine stap om te zetten, maar vergroot het gemak waarmee met de webapplicatie gewerkt kan worden.

Het is daarnaast ook mogelijk, maar niet noodzakelijk, om de webapplicatie te leveren als Android en iOS app. Dit kan waardevol zijn als de applicatie beschikbaar moet zijn voor grote aantallen gebruikers (en gedownload moet kunnen worden via de app stores), of als zeer specifieke functies van telefoons nodig zijn.

PWA app

Klaar om jouw project te bespreken?

Neem contact op

Contact

Neem contact op 

Content Power

Full Service Internetbureau

Sir Winston Churchillaan 299
2288 DC Rijswijk

 

Telefoon:

+31 (0)15 214 8308

 

Email:

info@contentpower.nl

Over Content Power

Wij realiseren branchespecifiek maatwerk. 
Hoe? Door het ontwikkelen van webapplicaties die perfect passen bij jouw onderneming. Wij verplaatsen ons in jouw organisatie, en denken actief mee in het proces. Wij verzorgen de techniek om elk vraagstuk op te lossen.