SSL: van HTTP naar HTTPS

De laatste jaren is er een trend zichtbaar dat bezoekers steeds kritisch worden bij het invullen van persoonsgegevens op een website, als de verbinding niet beveiligd is en/of het slotje in de adresbalk niet zichtbaar, zorgt dat voor bezoekers die afhaken omdat ze geen vertrouwen hebben of er wel verantwoord met hun gegevens wordt omgegaan. En dat is natuurlijk heel begrijpelijk!

Een SSL certificaat op jouw website biedt steeds meer voordelen. Niet alleen is de verbinding tussen jouw website en je bezoeker van begin tot eind versleuteld, ook helpt het voor je positie in Google. De meest recente versie van Google Chrome gaat nog een stapje verder, en laat een waarschuwing zien als je website een wachtwoord of creditcard-nummer vraagt, maar niet over een SSL certificaat beschikt. Al met al genoeg reden om je website te voorzien van een SSL certificaat.

Bestaand: SSL abonnement

Al geruime tijd bieden we bij Content Power het SSL abonnement aan. Dit abonnement verzekert je van een goed SSL certificaat, zolang het abonnement loopt. Wij zorgen voor de aanvraag, de installatie, de controle en een goede rating van het certificaat. Daarnaast vervangen we het certificaat automatisch voor het verloopt, en nemen we maatregelen als een bekend lek of probleem dat te maken heeft met het certificaat opgelost moet worden. Zo bieden wij zorgeloze beveiliging van het verkeer voor alle bezoekers van en naar je website.

Heb je nog geen SSL abonnement, maar ben je wel geinterreseerd: vraag deze dan aan via info@contentpower.nl.

Nieuw: permanente redirect

Bij het installeren van een SSL certificaat, veranderen de linkjes op de website mee. Waar eerst nog het onveilige 'http://' staat, wordt dat na de omzetting een 'https://' link, met de s van secure. Deze overgang van http naar https laten wij vloeiend verlopen, we leiden al het verkeer automatisch om, zodat pagina's op de website altijd bereikt kunnen worden, ongeacht de link. Er zijn immers nog een hoop links naar je website vanuit andere websites die nog steeds http vermelden. Nieuw is dat we deze omleiding als permanent markeren. Op die manier ziet ook Google dat het de bedoeling is dat de website permanent over is naar https, en alle linkjes in de zoekresultaten dan ook bijgewerkt moeten worden. Bestaande links naar je website die nog http vermelden worden gezien als permanente omleiding. Het grote voordeel hiervan: zo verliezen de links hun "waarde" niet, en blijft jouw positie in Google gehandhaafd.

Deze update is beschikbaar voor alle klanten die onze Google optimalisatie dienst afnemen. Deze is standaard inbegrepen vanaf versie 5.0 van ons CMS.

En wat kunnen we voor jou betekenen?

Offerte of snelle prijsinschatting? We kunnen je zo vertellen wat iets kost.
Wie je gewoon even bellen of mailen? Je mag echt alles aan ons vragen.

Content Power

Sir Winston Churchilllaan 299

2288 DC Rijswijk

info@contentpower.nl