Even een afbeelding kiezen

Afbeeldingen en foto's worden steeds belangrijker binnen het ontwerp van websites. Niet alleen de afbeeldingen die onderdeel zijn van het design zelf, maar ook de afbeeldingen bij pagina's en nieuwsberichten bepalen de toon en uitstraling van de website. Het beheer en gebruik van afbeeldingen wordt dan ook een steeds belangrijker onderdeel van het CMS.

Snel een afbeelding kiezen

De popup waarmee je een afbeelding kiest hebben we volledig op de schop genomen. Net als in de bestandenmodule worden alle mappen en bestanden getoond in een enkele lijst. Zo kan je makkelijk door folders heen bladeren om de juiste afbeelding of het juiste bestand te kiezen.

Als de popup eenmaal geopend is wordt deze op de achtergrond open gehouden. Hierdoor gaat het selecteren van meerdere afbeeldingen achter elkaar veel sneller. Ook staan de mappen die je eerder had geopend nog open zodat je niet opnieuw hoeft te zoeken waar je bent.

 

 

Uploaden en gebruiken

Ook een afbeelding gebruiken die nog niet in de bestandenmodule staat hebben we eenvoudiger gemaakt. In een apart tabje kies je de folder waar je de nieuwe afbeelding in wilt plaatsen en upload je de afbeelding. Met één druk op de knop is de afbeelding daarna in de bestandenmodule geplaatst en heb je deze geselecteerd. Na het uploaden hoef je de abeelding dus niet eerst weer op te zoeken.