Browser ondersteuning

Naast de opmaak juist krijgen en het toevoegen van (nieuwe) features, is voor ons de komende tijd ook het testen van de nieuwe versie een belangrijk onderdeel. Bij het bouwen van een responsive website doen testen wij de wesite in alle populaire browsers en devices. Bij het ontwikkelen van het CMS ligt het tempo vrij hoog en is het niet haalbaar elke week voor alle features deze tests uit te voeren. Met meer dan 62 browsers en letterlijk honderden versies moesten wij een keuze maken waar wij ons op richten. Dit zijn de browsers waar wij actief in testen de komende tijd:

Chrome 55 - Windows 10 en Ubuntu

Chrome 55 is de laatste versie van Chrome. Chrome werkt zichzelf bij, dus als je Chrome gebruikt, gebruik je waarschijnlijk deze versie. We werken zelf in Ubuntu, vandaar dat deze hier ook vermeld staat. Daarnaast testen we in Windows 10 aangezien het merendeel van onze klanten hier in werkt.

Chrome is vrij consistent op verschillende platformen. Hoe wel wij er nu niet actief in testen zal het CMS waarschijnlijk ook in Chrome goed werken op oudere versies van Windows en op de Mac.

Edge 14 - Windows 10

Edge 14 is de standaard browser op Windows 10. We willen er dan ook zeker van zijn dat het CMS goed werkt op deze versie. Zo zou het CMS direct moeten werken op een nieuwe Windows computer zonder dat het installeren van een nieuwe of andere browser is vereist.

Internet Explorer 11 - Windows 7

Veel gebruikers hebben de overstap naar Windows 10 nog niet gemaakt. En op Windows 7 is Edge niet beschikbaar. Vandaar dat we ook testen in IE 11, de nieuwste versie van Internet Explorer die beschikbaar is op Windows 7. De werking van IE 11 is vrij consistent op de verschillende versies van Windows. Dus alhoewel we actief testen in Windows 7, gelden de tests waarschijnlijk ook voor IE 11 op Windows 8 en 8.1.

Firefox 50 - Windows 10

Naast Internet Explorer / Edge en Chrome blijft Firefox een populaire keuze als alternatieve browser. Daarom willen we ook deze browser actief blijven ondersteunen. We testen hiervoor actief in de laatste versie van Firefox in Windows 10

Safari 10 - Mac OS Sierra

Ook onze trouwe gebruikers op de Mac willen we blijven voorzien van een prettig werkend CMS. Naar verwachting zullen onze tests in Chrome ook voor de Mac de gewenste resultaten hebben. Daarnaast testen we echter ook expliciet in de nieuwste versie van Safari op Mac OS Sierra.

Mobiel en tablet

Alhoewel het onze wens is in de toekomst ook het gehele CMS op mobiel en tablet geschikt te maken voor iOS en Android is dit nu nog een brug te verder. De werking van het CMS op deze apparaten is dan ook niet gegarandeerd, al zou het met Chrome op tablets mogelijk nog best kunnen werken.

Andere versies van je browser of Windows / Mac

Hierboven staan de browsers vermeld waar wij actief in testen. Mocht je een probleem ondervinden in andere browsers, versies of versies van het besturingsysteem: laat het ons weten. Als het een populaire browser betreft zullen we ook met die feedback aan de slag gaan!

En wat kunnen we voor jou betekenen?

Offerte of snelle prijsinschatting? We kunnen je zo vertellen wat iets kost.
Wie je gewoon even bellen of mailen? Je mag echt alles aan ons vragen.

Content Power

Sir Winston Churchilllaan 299

2288 DC Rijswijk

info@contentpower.nl