Content Power
Musical Awards
Verkiezingstress: hoe om te gaan met veel webverkeer?

In opdracht van Vote Company mogen wij elk jaar weer de website (inclusief stemproces) voor de Musical Awards realiseren. Dit is een leuk en uniek project, met zo zijn eigen uitdagingen.

Grote pieken aan bezoekers
Een verkiezing als de Musical Awards trekt een hoop webverkeer aan. Een verbazingwekkend grote groep in Nederland laat graag weten welke musical zij als beste van het jaar zien. Deze stroom aan website bezoekers komt helaas niet netjes verdeeld over de tijd. Elke keer als één van de kanshebbers zijn achterban mobiliseert, zien wij weer een enorme piek ontstaan. En al die bezoekers voorzien wij van een snelle website en een leuke stemervaring. Dit betekent wel dat we razendsnel onze capaciteit op moeten schalen. Via ons platform Webanizr gebeurt dit volledig automatisch. Of het nu gedurende dag of middernacht is, binnen 10 minuten is het aantal servers verdubbeld (of meer). Zo zorgen wij dat gedurende de gehele stemperiode de website bereikbaar en snel blijft en er natuurlijk geen stemmen verloren gaan. 

Mobiel
De meeste bezoekers worden op de verkiezing gewezen via nieuwsbrieven en berichten op social media. Met als gevolg dat het overgrote deel van de bezoekers zijn stem uitbrengt via zijn of haar mobiel. Onze aanpak is altijd gericht om websites goed te laten werken op alle apparaten, maar bij deze verkiezing heeft mobiel dus nog een extra stuk aandacht nodig. Deels ook, omdat het hoofddoel van de website vrij veel interactie vereist: uitzoeken van jouw favoriete musical, gegevens invullen en je stem bevestigen. Dit hele proces moet leuk en snel blijven. Het zou natuurlijk funest zijn als een enthousiaste stemmer halverwege afhaakt. Daarom is bij elke stap gekeken hoe het stemmen optimaal ondersteund kan worden op mobiel. Dan gaat het niet alleen om het zorgen dat alles netjes op mobiel past, maar ook dat de invoer en het zoeken makkelijk verloopt. Genoeg afstand tussen de velden, heldere feedback als iets niet ingevuld wordt en altijd automatisch scrollen naar het deel van de pagina welke de aandacht van de bezoekers vereist om maar enkele zaken te noemen.

Eerlijk stemproces
Zoals bij elke verkiezing is het natuurlijk ook bij deze verkiezing belangrijk dat de verkiezing eerlijk verloopt. We vertrouwen er natuurlijk op dat de meeste bezoekers te goeden trouw zijn. Toch hebben we samen met Vote Company technische middelen geïmplementeerd om valsspelen tegen te gaan en te detecteren. Zo kunnen wij met een gerust hard achter de uitslag staan.

Webapplicatie laten maken

Met 20 jaar ervaring in de realisatie van webapplicaties zijn wij in staat elk concept succesvol om te zetten naar een online succes.

Projecten op maat

Op zoek naar een volledige systeem integratie? Of op zoek naar een partner die jouw wensen weet te doorgronden en exact weet om te zetten naar een webapplicatie of app?

Whatsapp automatiseren

Content Power heeft als eerste partij in Nederland een dienst gelanceerd waarmee het mkb op een betaalbare manier WhatsApp Business kan integreren in een website.

Contact

Neem contact op 

Content Power

Full Service Internetbureau

Sir Winston Churchillaan 299
2288 DC Rijswijk

 

Telefoon:

+31 (0)15 214 8308

 

Email:

info@contentpower.nl

Over Content Power

Wij realiseren branchespecifiek maatwerk. 
Hoe? Door het ontwikkelen van webapplicaties die perfect passen bij jouw onderneming. Wij verplaatsen ons in jouw organisatie, en denken actief mee in het proces. Wij verzorgen de techniek om elk vraagstuk op te lossen.