Social media design

De kracht van social media

Mensen reageren eerder en sneller via social media doordat zij dit vaak wat persoonlijker maar ook leuker vinden. Deze manier van het verspreiden van informatie aan de buitenwereld is de laatste jaren ook erg gevarieerd en breed geworden. Voorheen was het alleen mogelijk berichten naar buiten te verspreiden zonder erg echt een gerichte feedback en reacties op te ontvangen.

Nu is het mogelijk zelfs hele campagnes via social media te doen en zo een zogehete buzz te creëren. Bij een buzz wordt uw boodschap, bijvoorbeeld een Twitter of Facebook bericht, zich steeds sneller verspreid. U bereikt zo niet alleen eenvoudig een grote doelgroep, u bereikt ook mensen die u anders nooit had weten te bereiken. De enige eis is dat het bericht het waard is om te delen. Dit kan velen vormen aannemen. Van een hele leuke foto tot een link naar een prikkelende weblog. Of van een waanzinnige aanbieding tot een handige en eenvoudige prijsvergelijker op uw website. Ook prijsvragen en andere vormen van interactie doen het altijd goed op social media.

Campagne voeren met social media

Bij het voeren van bijvoorbeeld een offline campagne word er meestal nagedacht hoe men bij het geven van een hoofd bericht de lezer kan trekken naar de doeleinden. Bij meerdere onderzoeken blijkt uit dat wanneer bijvoorbeeld bij zo een offline campagne social media een versterkend effect kan hebben. Het geeft de doelgroep direct interactief deel te nemen aan de campagne. Zeker met de opkomst van smartphone geeft dit de mogelijkheid om met de campagne altijd en overal in contact te komen met de doelgroep.

Offline en social media campagnes kunnen elkaar versterken. Een campagne die enkel gebaseerd is op social media heeft tegenwoordig echter ook al een enorm effect. Vaak meer dan offline campagnes, echter voor een veel lager budget. De essentie van een social media campagne, bijvoorbeeld via Facebook, is een goed concept, de juist timing en de juiste toon.

Social media kit

Naast het opzetten en begeleiden bij Social Media kan Content Power ook een Social Media kit leveren. In de social media kit zitten alle afbeeldingen op maat om de social media kanalen die bij de website horen te voorzien van een look-and-feel die hoort bij de website en het merk als geheel. Daarnaast bevat de kit een verzameling afbeeldingen die gebruikt worden bij posts. Hiervoor besrpeken we eerst wat voor soort posts in de campagne(s) relevant zullen zijn en zorgen dan dat er voldoende op maat gemaakt beeldmateriaal is wat hier bij past. Zo kunnen snel en eenvoudig posts worden geplaatst met een onderscheidende factor.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Een snelle prijsinschatting of gedetailleerde offerte? Wij werken ideeen met plezier verder uit!
Of op zoek naar meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertises?