Een responsive website laten maken

Wat komt er bij kijken en hoe gaan wij te werk:

De boodschap en sfeer bepalen

De start van elke website is het bepalen van 3 basisuitgangspunten:

  • Voor wie is de website bedoeld?
  • Wat is de functie van de website?
  • Welk gevoel moet de website uitstralen?

Op basis van deze uitgangspunten gaan we in overleg over hoe we de website vorm willen geven. We bespreken voorbeelden om te kijken om te peilen hoe we precies de juiste snaar kunnen raken.

Huisstijl, details en de template vaststellen

Zodra we de uitstraling en sfeer voor de website bepaald hebben gaan we deze omzetten in design elementen. Er worden keuzes gemaakt omtrent de typografie en de te gebruiken kleuren. We onderzoeken welke details als thema gebruikt kunnen worden voor het ontwerp. Aan de hand van al deze details wordt het eerste ontwerp opgesteld. Vanuit hier werken we, telkens op basis van feedback van de klant, naar het definitieve design toe.

Gedurende het hele proces gebruiken we interactive designs. Dit betekent dat direct bekeken kan worden hoe het ontwerp werkt als website. Er kan worden meegekeken op een computer, tablet en mobiel om feedback te geven over elke vorm van de website. Dat is veel prettiger dan feedback leveren op een statisch plaatje.

De sfeer en boodschap overbrengen op computer, tablet en mobiel

Een responsive website maken houdt veel meer in dan alleen zorgen dat de website op het kleine scherm van een mobiel past. 

Zo houden we ook rekening met de verschillende manieren van navigatie, want met een touchscreen door de website heen gaan stelt andere / aanvullende eisen, dan dat je de website met een muis bedient op een traditioneel scherm. Denk bijvoorbeeld aan het slepen door lange lijsten t.o.v. van scrollen, of een mouse-over effect dat niet bestaat op mobiel. Het zijn allemaal punten waar vooraf rekening mee wordt gehouden.

Het belangrijkste waar wij bij een responsive website op letten is het behoud van karakter. Een afbeelding kan op het grote scherm van een computer een prachtig effect hebben, terwijl het op mobiel die impact mist. Een knop kan op mobiel op een subtiele manier manier getoond worden en toch duidelijk zichtbaar zijn, terwijl deze op desktop totaal wegvalt tussen alle andere elementen.

Wij waken er voor dat niet alleen de website goed schaalt en makkelijk navigeert, maar juist dat de sfeer die we gezamenlijk gekozen hebben sterk overkomt op elk scherm. Daar zit immers de kracht van een goede responsive website!

Testen op alle apparaten en browsers

Nadat de website de juiste uitstraling heeft en responsive overal even krachtig is neergezet, gaan we de testfase in. We testen in een reeks van browsers en op verschillende telefoons en tablets om er zeker van te zijn dat de website correct overkomt en werkt, ook bij bezoekers die andere browsers, telefoons of tablets gebruiken dan wij of de klant hanteren. Zo weten we zeker dat de bezoeker of potentiële klant de website te zien krijgt zoals deze bedoeld is.

Optimalisatie voor Google

Ons platform en de onderdelen die wij gebruiken voor het opzetten van de website zijn geoptimaliseerd voor Google en worden regelmatig om die reden bijgewerkt. Elke website maken wij echter op maat, dus controleren wij altijd nog of de combinatie van elementen die we gebruikt hebben en de delen die we op maat hebben gebouwd verder geoptimaliseerd kunnen worden voor Google. Zo ronden we de website, die qua weergave al juist is, ook onder de motorkap helemaal af. Klaar om door Google geïndexeerd te worden!

De website publiceren

Alles is nu klaar om live te gaan. In overleg met de klant wordt dit afgestemd zodat dit op diverse platformen tegelijk kan plaatsvinden. Zo wordt de website live gezet en de sitemap aangemeld bij Google. Daarnaast kunnen ook direct alle social media pagina's van dezelfde look & feel worden voorzien.

Daarna doen we opnieuw een aantal tests die ook in de testomgeving hebben plaatsgevonden. Om zo echt zeker te weten dat de website optimaal gepresenteerd wordt.

Wij blijven betrokken

Ons doel is niet om een website op te leveren en daarna onze handen er van af te trekken en het volgende project aan te vliegen. Liever bouwen we een lange termijn relatie op met de klant waarin we blijven zoeken naar meer succes. We werken de website regelmatig bij met vernieuwende updates, zullen spontaan nieuwe ideeën presenteren, en voorzien klanten van tips en zijn altijd bereikbaar voor vragen en advies.

En bij een aanpassing of uitbreiding zetten wij natuurlijk graag weer onze kennis, van websites maken in het algemeen maar ook de kennis die we tijdens het project hebben opgedaan graag weer in!

En wat kunnen we voor jou betekenen?

Offerte of snelle prijsinschatting? We kunnen je zo vertellen wat iets kost.
Wie je gewoon even bellen of mailen? Je mag echt alles aan ons vragen.

Content Power

Sir Winston Churchilllaan 299

2288 DC Rijswijk

015 214 8308

info@contentpower.nl