Een website met een responsive design laten maken

Webdesign is een combinatie van smaak, finesse en techniek. Of het nu een website, webshop, campagne of applicatie betreft bij het maken van een nieuwe design vragen wij u wat de gewenste doelstellingen zijn.

We beginnen met de doelgroep

Elke website heeft een bepaalde doelgroep, waarop de site gericht is. De site moet zo gebouwd worden dat de mensen in de doelgroep de site optimaal kunnen benutten. Dit is in essentie het doel van de website.

Vaak worden sites bij elkaar gesprokkeld, een idee hier, een design daar, en poef! Een site die op elk aspect net niet heeft wat het moet zijn, en bereikt daarmee niet het voorgestelde doel. 

Wanneer het doel vanaf het begin duidelijk is, kan er naartoe gewerkt worden, en kan elk element geoptimaliseerd worden om zo goed mogelijk een vloeiend geheel te maken, wat de doelgroep duidelijk aanspreekt.

We overleggen heel veel met je

Waar gaat het vaak fout? Jij hebt een idee, de designer heeft zijn eigen idee, de ontwikkelaar bouwt blindelings wat hij van beide partijen hoort. Resultaat? Een onsamenhangend geheel, en jij hebt je doel niet bereikt.

Oplossing? Overleggen, overleggen en nog eens overleggen. Zorgen dat iedereen eerst precies weet wat het doel is van de website. De designer zorgt dat elke knop gericht is op het bereiken van dat doel. De developer zorgt ervoor dat wat de designer over het hoofd ziet, alsnog correct geïmplementeerd wordt.

Elk aspect wordt door alle partijen bekeken, overlegd zodat jij een beslissing kunt nemen op basis van het advies van iedere expertise.

Resultaat gericht webdesign

Wat voor webdesign zou nou jouw doelgroep het beste aanspreken? Is er een bepalende factor, zoals een kleurcombinatie, typografie of beeld? 
Enkel wat leuke afbeeldingen en strakke fonts zijn niet genoeg om de aandacht vast te houden.

Een goed webdesign geeft een betrouwbare en geloofwaardige indruk en kan een bezoeker nét over de streep trekken. Wat verwacht een bezoeker te zien? Wat werkt het prettigst en duidelijkst? Wij geven jouw website de design boost die het nodig heeft om bezoekers aangetrokken te laten blijven.

Responsive webdesign

Wij leven in een tijdperk waarbij het woord "scherm" niet meer beperkt is tot computers. We kunnen zelfs niet eens meer bedenken waar een website wel niet allemaal op bekeken kan worden, variërend van mobieltjes tot Playstations.

Een goed design is geen goed design als het niet op alle afmetingen bekeken kan worden, waarbij het gebruikersgemak ten alle tijde prioriteit is. Zo blijft de site herkenbaar en geloofwaardig. Niet alleen is dit ook een teken van betrouwbaarheid, maar ook zorgt dit ervoor dat je een nooit een bepaald publiek naast je laat liggen. Zowel nieuwe klanten als bestaande klanten zullen dit waarderen, en dat zorgt ervoor dat je site tot de beste resultaten komt.