Online applicatie, portal of intranet

Van CRM tot intranet, van ERP tot portal

Content Power levert online applicaties op maat. Dat doen wij al 17 jaar. In deze 17 jaar hebben we bijna elk soort systeem wel een keer langs zien komen. Bij het ontwikkelen van een online applicatie kunnen wij dus gebruik maken van zowel technische kennis als product inhoudelijke kennis. Gecombineerd met de wensen en eisen voor de applicatie bouwen we elke keer opnieuw online applicaties die onze klanten op een positieve manier blijven verbazen.

Webportals en apps

Online systemen kenmerken zich door hun complexiteit. Niet alleen technisch, maar juist door de processen die ze ondersteunen. En juist deze processen beperken zich niet tot één persoon of één computer. Ze vergen samenwerken, flexibiliteit en toegang.

Per project wordt dan ook gekozen welke oplossingen nodig zijn. Is een online platform voor desktops de juiste oplossing, omdat het meeste werk tijdens kantoortijd achter het bureau wordt gedaan? Of is een app logischer omdat er data wordt verzameld of gebruikt op locatie? Of zit de kracht juist in een combinatie van beide?

Elk project vraagt zijn eigen aanpak en daar denken we dan ook graag in mee.

Koppelingen met on- en offline paketten

Zelden tot nooit is de gevraagde online applicatie de enige software die gebruikt wordt. Zo is er altijd al wel een boekhoudsysteem, boekingssysteem, reserveringssysteem, CRM, voorraadbeheersysteem, interactieve website, intranet of eigen database aanwezig. Elk systeem bevat waardevolle informatie die de online applicatie zou moeten gebruiken. Of het systeem zou juist door de applicatie bijgewerkt moeten worden.

Wij hebben ruime ervaring in het koppelen met on- en offline systemen. Ongeacht de omvang of  techniek: wij komen er wel uit. We schakelen hierover direct met leveranciers en nemen daarmee de complexiteit uit het project.

Rollen, werkprocessen en communicatie

Voordat we aan een online applicatie beginnen, inventariseren we de achterliggende processen:

  • Wie gaat er mee werken?
  • Hoe zien de processen er uit en welke stappen komen er bij kijken?
  • Welke taken moeten er worden uitgevoerd en wie is daar verantwoordelijk voor?
  • Wie moeten er op de hoogte worden gehouden en welke informatie hebben zij nodig?
  • Is er gevoelige data en wie krijgt toegang tot welke data en functies?

De antwoorden op deze vragen vormen uiteindelijk de basis voor de applicatie. Het is immers de applicatie die de processen ondersteund, niet andersom!

Beveiliging

Of we nu een CRM, intranet of voorraadbeheersysteem realiseren: elke online applicatie bevat gevoelige informatie. Denk aan privacy gevoelige informatie, zoals gegevens over klanten. Maar ook bedrijfsgevoelige informatie waarvan je liever niet hebt dat de concurent er toegang toe heeft.

Daarom bieden wij een reeks van beveiligingsopties aan. Beginnend bij SSL certificaten doorlopend tot gedailleerd acount- en databeheer.