SSL Abonnement

De laatste jaren is er een trend zichtbaar dat bezoekers steeds kritisch worden bij het invullen van persoonsgegevens op een website, als de verbinding niet beveiligd is en/of het slotje in de adresbalk niet zichtbaar, zorgt dat voor bezoekers die afhaken omdat ze geen vertrouwen hebben of er wel verantwoord met hun gegevens wordt omgegaan. En dat is natuurlijk heel begrijpelijk!

De Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt dat elke website waarop persoonsgegevens worden verzonden (bijv. via een bestel- of contactformulier) zich verplicht om dat via een beveiligde verbinding te doen. 

Websites met een SSL abonnement, worden door ons van een SSL-certificaat voorzien. Vanaf dat moment zal de website voor elke bezoeker via een beveiligde verbinding te bereiken zijn en zien ze het bekende groene slotje in de adresbalk. Wij onderhouden het certificaat, vernieuwen het indien nodig, en houden in de gaten dat de website een A+ status op de gerenomeerde Qualys SSL Labs test behoudt.

Onder het SSL abonnement valt:

  • De aanvraag en installatie van het certificaat.
  • Het uitvoeren van een permanente redirect bij alle aanroepen over http, deze worden automatisch omgezet naar https.
  • Alle bestaande pagina’s van de website worden http links opgezocht, en vervangen door de nieuwe https link.
  • Zorgen voor een goede rating van het certificaat.
  • HSTS beveiligingsmechanisme, om de browser sneller redirects te laten uitvoeren en te voorkomen dat er nog via het onbeveiligde HTTP protocol wordt verbonden
  • Monitoring van het beveiligingsprotocol en certificaat. In het geval van een lek (zoals de bekende Heartbleed attack uit 2014 en Drown attack uit 2016), wordt het certificaat vervangen en opnieuw geinstalleerd.
  • Automatische verlenging van het certificaat, zodat een nieuw certificaat tijdig is aangevraagd en geinstalleerd zodra de vorige verloopt.