Naar hoofdinhoud

Vrijwilligersplatform voor Voluntale

  • Makkelijk online matchen van organisaties en vrijwilligers
  • Snel en eenvoudig contact via chat en e-mail
  • Succesvol zoeken en vinden met slimme filters

Vrijwilligersplatform voor Voluntale

Voluntale is het online platform dat vrijwilligers en organisaties bij elkaar brengt. Content Power ontwikkelde een slimme webapplicatie waar organisaties en vrijwilligers elkaar vinden en makkelijk met elkaar in contact komen.

Vraag

Nederland kent een grote bereidheid tot vrijwilligerswerk. Toch kan het lastig zijn voor een vrijwilliger om de juiste plek te vinden, net als het lastig kan zijn voor organisaties om de juiste vrijwilligers te vinden. Daarom is Voluntale er. Voluntale vroeg ons om een online portal die volledig draait om het vinden van de juiste match en het leggen van contact. 

Oplossing

We stelden het online portal in dienst van matchen en contact maken. Daarom spring je na je inlog direct in het diepe. De helft van je scherm bestaat uit de chatsessie die je hebt lopen, de andere helft uit openstaande vacatures. Zo staat niets in de weg om je ideale plek of vrijwilliger te vinden.

Chat versus berichten

Idealiter hebben de vrijwilliger en de organisatie via de portal een gesprek met elkaar om elkaar te leren kennen. Is er een klik, dan kan de vrijwilliger aan de slag. Om het gesprek zo laagdrempelig mogelijk te maken, bouwden we een chatfunctie in de portal. Omdat beide partijen niet altijd tegelijk in de portal (of app) aanwezig zijn, gaat er bij nieuwe berichten ook automatisch een e-mail naar de ontvanger. Via deze mail kun je eenvoudig naar de chatconversatie. Zeker als je de webapp geïnstalleerd hebt. Zo is er een goede middenweg tussen laagdrempelige chat en het gebruik van bewezen communicatiemiddelen.

Vrijwilligersvacatures dichtbij

Bij Voluntale staat het vinden van de beste match voorop. Daarom kun je de lijst met vacatures op diverse eigenschappen filteren. Een belangrijke filter is de afstand. Die is niet statisch: het hangt af van de locatie van zowel de vrijwilliger als de organisatie. Daarom berekent de portal bij het tonen van de lijst van vacatures real-time de afstand tussen de vrijwilliger en de locatie. Zo vindt de vrijwilliger eenvoudig een vacature bij hem in de buurt.

Voluntale

Wij wilden vrijwilligers en organisaties online bij elkaar brengen. Content Power ontwikkelde voor ons een gebruiksvriendelijke portal waar beide partijen de juiste match vinden en eenvoudig contact kunnen leggen.

Ook toe aan Content Power?

Deel je vraag met ons. Wij denken graag met je mee in online oplossingen die voor je werken. 

Vrijblijvende powersessie