Naar hoofdinhoud

Passend Lezen: Online bieb voor blinden en slechtzienden

  • Toegankelijk online platform voor blinden en slechtzienden
  • Centraal systeem; eenvoudig in beheer en toekomstbestendig
  • Makkelijk aansluiten op huidige systemen en nieuwe partners

Passend Lezen: Online bieb voor blinden en slechtzienden

Passend lezen is de bibliotheek voor slechtzienden en blinden. Content Power ontwikkelde het online platform dat informatie voor blinden en slechtzienden toegankelijk maakt en Passend Lezen helpt om systeemonafhankelijk te groeien.

Vraag

Passend Lezen heeft een meer zelfstandige rol gekregen naast de Koninklijke Nederlandse Bibliotheek en wilde daarom haar IT-infrastructuur zelf in beheer nemen. De vraag aan ons was om daar de basis voor te leggen die toegankelijk is voor alle gebruikers en eenvoudig aan te sluiten is op andere systemen en nieuwe partners in de toekomst.

Oplossing

Alle processen en datastromen van Passend Lezen krijgen pas waarde als klanten er gebruik van maken. Om de toegankelijkheid van de website te garanderen, werkten we samen met het testteam  en met FirmGround, specialist in toegankelijkheid. Met deze kennis en expertise konden we altijd gefundeerde keuzes maken en de doelgroep van Passend Lezen een optimale gebruikerservaring geven.  Via een centraal systeem kan Passend Lezen met adapters alle gegevens naar een standaard omzetten. Zo kan Passen Lezen de systemen die ze intern en voor klanten gebruikt, eenvoudig aansluiten. Doordat alle gegevens bij binnenkomst al voldoen aan de standaard, is het systeem zelf daarna te gebruiken als één grote database. Passend Lezen kan zo partners en systemen vervangen zonder het centrale systeem aan te hoeven passen.

Passend Lezen

Toegankelijkheid is voor onze doelgroepen van groot belang. Content Power ontwikkelde ons online platform dat aan die eis voldoet en ons klaarmaakt voor de toekomst.

Ook toe aan Content Power?

Deel je vraag met ons. Wij denken graag met je mee in online oplossingen die voor je werken. 

Vrijblijvende powersessie