Naar hoofdinhoud

Online verkiezingsplatform voor Vote Company

  • Online platform waar verenigingen zelf stemmingen op organiseren
  • Toegankelijk en gebruiksvriendelijk voor grote aantallen gebruikers
  • Veilige werking voor betrouwbare stemresultaten

Online stemplatform voor Vote Company

Vote Company is gespecialiseerd in het organiseren van online verkiezingen en stemmingen. Content Power ontwikkelde een online stemtool die veilig, betrouwbaar en eenvoudig werkt voor elke stemmer.

Vraag

Voor Vote Company realiseren wij al bijna een decennium lang online verkiezingen. Om ook aan de vraag voor online stemmingen te voldoen, zijn we voor hen aan de slag gegaan met een stemplatform waarbij we toewerken naar een platform waarop verenigingen zelf stemmingen kunnen zetten.

Oplossing

Tools voor stemmingen moeten beschikbaar zijn voor gebruikers met een groot verschil in technische kennis. Voor het stemplatform was die uitdaging nog groter, omdat stemmingen ingewikkelder van opzet zijn en er ook meer van de uitkomst afhankelijk is. Daarom kozen we voor een zeer strakke opzet die simpel in gebruik is. Op een klein deel branding na, ligt alle focus van het design op het stemproces. 

Gebruiksvriendelijk en veilig

We wilden de gebruiksvriendelijkheid van een fysieke stemming benaderen. Vooral op het gebied van timing betekent dat heel wat. Bij het behandelen van een punt krijgt elke stemmer de vraagstelling duidelijk in beeld. Mocht een deelnemer later pas online komen, dan leidt het platform deze direct naar de op dat moment actuele vraag. En zodra de voorzitter naar de volgende vraag gaat, werkt het platform het scherm bij naar de volgende vraag voor alle deelnemers; ongeacht of ze al een stem hebben uitgebracht of niet. Omdat de beslissingen bij deze stemmingen bindend zijn, was veilig voor ons heilig. Met hulp van externe adviseurs zoeken we naar zwakke plekken en verbeterpunten in het hele proces, van technisch tot correct gebruik. Zo helpen wij Vote Company verantwoordelijk om te gaan met de algehele veiligheid en betrouwbaarheid van het stemmen.

Vote Company

Wij wilden een online platform voor stemmingen dat gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veilig werkt. Content Power helpt ons in duidelijke fasen aan een toekomstbestendig platform.

Ook toe aan Content Power?

Deel je vraag met ons. Wij denken graag met je mee in online oplossingen die voor je werken. 

Vrijblijvende powersessie