Power-ups in het kort

  • Mobielvriendelijk reserveren op de golfbaan of op kantoor
  • Makkelijk aanpassen van de regels voor reserveren
  • Eenvoudige administratie voor zowel de vereniging als de leden

Mobiele golf-app voor Oranje Leeuw Golf

Oranje Leeuw Golf is de golfclub van de personeelsvereniging van ING. Content Power ontwikkelde een mobielvriendelijk reserveringssysteem voor Nederlandse golfbanen.

Vraag

Als lid van Oranje Leeuw Golf krijg je toegang tot golfbanen door heel Nederland die je online kunt reserveren. De vraag aan ons was om het reserveringssysteem opnieuw op te zetten en het mobielvriendelijker te maken, rekening houdend met dynamische regels en eenvoudige administratie. 

Oplossing

Om de online portal mobielvriendelijk te maken, keken we verder dan of alles op een klein schermpje past. We wogen goed af welke onderdelen het meeste voordeel hebben bij mobiel gebruik en gaven daar extra aandacht aan om voor hetzelfde budget een veel betere ervaring te krijgen. 
Voor zowel de vereniging als de leden zelf bestaan administratieve processen, zoals het aanpassen van je gegevens. Aangezien de meeste afspraken worden gemaakt op de golfbaan, bij het koffiezetapparaat of na een vergadering, besteedden we de meeste aandacht aan het ontwerpen van de mobiele versie. 

Van moeilijk naar makkelijk

De vereniging stelt regels op om de golfplekken eerlijk te verdelen over de leden. Deze regels moeten overeenkomen met de afspraken die met de afzonderlijke golfbanen zijn gemaakt. Om flexibel te blijven, hebben we de regels dynamisch gemaakt. De vereniging kan in het systeem zelf regels opstellen en aanpassen. Veranderen afspraken met golfbanen, of hebben bepaalde regels een ongewenst effect? Dan kan de vereniging zelf bijsturen. Omdat de regels effect hebben op tal van banen en spelers wordt het al snel complex. Daarom werkten we met de werkgroep in fases naar de realisatie toe. Eerst op papier, daarna met testsoftware en in de praktijk. Zo konden we de oplossing die werkt succesvol implementeren op de portal en kunnen de golfers op basis van de regels hun plaats op de golfbaan boeken.

Oranje Leeuw Golf

Wij wilden ons reserveringssysteem verbeteren voor onze golfers en voor ons eigen beheer. Content Power maakte het systeem mobielvriendelijk en de administratie makkelijk, met behoud van onze spelregels voor leden.”

Ook toe aan Content Power?

Deel je vraag met ons. Wij denken graag met je mee in online oplossingen die voor je werken. 

Vrijblijvende powersessie