Naar hoofdinhoud

Power-ups in het kort

 • utomatisch online beschikbaar stellen van foto’s

 • Snel en eenvoudig bestelproces dat rekening houdt met randvoorwaarden

 • Makkelijker verwerken van bestellingen en meer inzicht via rapportages

Foto-bestelportaal voor fotostudio Regina

Fotostudio Regina is gespecialiseerd in fotografie op de kinderopvang. Content Power ontwikkelde een foto-bestelportaal waarop Regina foto’s kan bewerken en snel beschikbaar kan maken voor ouders om ze eenvoudig te bestellen.

Vraag

Meer dan 150 kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen organiseren elk jaar fotoshoots. Dat levert veel foto’s op die bewerkt, beschikbaar gemaakt - en uiteindelijk besteld moeten kunnen worden door de ouders. Fotostudio Regina vroeg ons om dat online mogelijk te maken met een fotoportaal op de website.

Oplossing

Elke fotoshoot bestaat uit enkele honderden foto’s van tientallen kinderen uit een specifieke groep op een specifieke kinderopvanglocatie. Fotostudio Regina ordent de foto’s in mapjes en uploadt ze naar de website in dezelfde structuur met één druk op de knop. Het systeem maakt on the fly groepen en accounts aan waarmee ouders de foto’s kunnen bekijken en bestellen. Bovendien verkleint het systeem alle foto’s automatisch en voorziet ze van een watermerk. Hierbij houdt het ook nog rekening met foto’s van broertjes of zusjes, groepsfoto’s en meer speciale gevallen. Zo komen de foto’s al online in de week dat ze gemaakt zijn, waardoor ouders meteen het resultaat van de fotoshoot zien en Regina met deze automatische verwerking - die exact aansluit op de werkwijze - enorm veel tijd bespaart.

Makkelijk online bestellen voor ouders

De ouders krijgen via de opvanglocatie de inloggegevens waarmee zij de foto’s van hun kind kunnen bekijken en bestellen. De online bestelstraat ziet er als volgt uit.

 1. Pakket kiezen

  Ouders bladeren door alle foto’s van hun kind en kunnen direct bestellen op basis van pakketten met keuze uit digitale afdrukken, afdrukken in verschillende fotoformaten en zelfs op canvas.

 2. Specifieke wensen

  Ouders kiezen zelf helemaal vrij welke foto’s ze in welke afdruk willen hebben, het systeem houdt rekening met specifieke eigenschappen die bepaalde afdrukken hebben. Bijvoorbeeld de keuze om bij de canvas de foto over de randen of binnen de randen te spannen, of groepsfoto’s die vanuit privacyoverwegingen niet digitaal besteld kunnen worden.

 3. bestelling online afronden

  Ouders ronden de bestelling online af en betalen eenvoudig. Dit ontlast de kinderopvanglocatie en voorkomt wanbetalers of envelopjes met geld meebrengen.

Makkelijk automatisch verwerken voor de fotostudio

Net als het uploaden, is ook het afhandelen van bestellingen een stap die veel automatisering bevat. Zo is de hoeveelheid handwerk voor Fotostudio Regina minimaal. Ouders krijgen alle digitale foto’s die onderdeel zijn van een bestelling direct met de bevestigingsmail na de online betaling al toegemaild. Alle foto’s die afgedrukt moeten worden, verzamelt en downloadt Fotostudio Regina in één keer in de juiste map- en naamgevingsstructuur, klaar om door te sturen naar de fotoservice voor het afdrukken van de foto’s en canvassen.

Rapportages geven kansen

Het portaal stelt verschillende rapportages beschikbaar waarmee Fotostudio Regina overzicht houdt over de hoeveelheid en de status van bestellingen. Op basis van al deze inzichten kunnen ze zelf, zonder tussenkomst van Content Power, de inhoud van hun pakketten continu bijstellen om het aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te houden en het bekijken en bestellen voor ouders leuker te maken.

"

Fotostudio Regina

Voor meer dan 150 kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen maken wij elk jaar fotoshoots van kinderen. Content Power ontwikkelde ons fotoportaal waarop ouders veilig en snel kunnen bestellen. Wij kunnen bestellingen makkelijker afhandelen en hebben nu meer inzicht in het gebruik.

"

Ook toe aan Content Power?

Deel je vraag met ons. Wij denken graag met je mee in online oplossingen die voor je werken.