Naar hoofdinhoud

Boekingsplatform voor autorondreizen van Celtic Tours

  • Online reizen boeken met de service van een fysiek reisbureau
  • De gebruiker stelt zelf zijn reis samen en krijgt daarbij de juiste prijs en beschikbaarheid
  • Automatische processen om het verwerken van boekingen makkelijker te maken

Celtic Tours: Boekingsplatform voor autorondreizen

Celtic Tours is een online travel-platform waarop je zelf je autorondreis kan samenstellen. Content Power ontwikkelde een boekingsplatform dat mensen zelf flexibele reizen laat samenstellen met ondersteunende feedback. Het platform automatiseert tegelijkertijd de verwerking voor Celtic Tours.

Vraag

Celtic Tours zag al vroeg dat er een markt is voor reizigers die op zoek zijn naar het gemak van online boeken met de flexibiliteit van een reisbureau. Het online platform moest dan ook een online versie van een persoonlijk reisbureau zijn. 

Oplossing

Een belangrijk aspect van Celtic Tours is de vrijheid bij het samenstellen van je reis. Zoals eerder weg of later terug, een andere route volgen, langer op een bepaalde plek blijven of een andere plek schrappen uit de route. Deze flexibiliteit inbouwen was een uitdaging, laat staan de moeilijkheid dat bezoekers dan ook keuzes kunnen maken die niet zo goed uitvallen. Bijvoorbeeld een route waarbij je 300 kilometer om moet rijden. Het platform moet daar, net als een reisagent dat zou doen, inzicht in geven. We ontwikkelden een interface die het voor boekers leuk en juist niet moeilijk maakt om zonder reisagent zelf een reis samen te stellen.

Prijzen zijn in de toerismesector zeer fluctuerend door vraag en aanbod. Denk aan hoog- en laagseizoen en vakantieperiodes. Maar ook festivals en congressen kunnen ervoor zorgen dat prijzen in steden omhoog gaan, of zelfs een overnachting nagenoeg onmogelijk maken. Samen met Celtic Tours brachten we de scenario’s in kaart en stelden we formules op voor de prijzen. Met als resultaat een feature die zelfs de beste reisagent niet kan bieden: binnen een seconde heb je een scherpe prijs voor de reis die je helemaal zelf op maat maakt.

De reizen zelf kunnen nog niet automatisch verwerkt worden. Het daadwerkelijk reserveren van de losse hotels en b&b's blijft mensenwerk. Daarom werken wij met Celtic Tours aan het automatiseren van de processen die hierbij komen kijken. Van het administratieve werk tot de beslissingen die genomen moet worden. In de meeste gevallen gebeurt dat via e-mail met links naar de online delen van het platform waar klanten aanvullende gegevens kunnen invoeren of zelf beslissingen kunnen nemen.

Celtic Tours

Wij wilden onze klanten online de ervaring geven van een persoonlijk reisbureau. Content Power ontwikkelde daarvoor een boekingsplatform dat snel en flexibel werkt voor onze klanten en het verwerken van boekingen voor ons makkelijker maakt

Celtic Tours

Wij wilden onze klanten online de ervaring geven van een persoonlijk reisbureau. Content Power ontwikkelde daarvoor een boekingsplatform dat snel en flexibel werkt voor onze klanten en het verwerken van boekingen voor ons makkelijker maakt

Ook toe aan Content Power?

Deel je vraag met ons. Wij denken graag met je mee in online oplossingen die voor je werken. 

Vrijblijvende powersessie