Content Power
/
Waardevolle domeinen doorverwijzen
Jan Niemantsverdriet
Jan Niemantsverdriet
publicatiedatum
dinsdag 11 december 2018
Waardevolle domeinen doorverwijzen
Een extra boost voor je SEO

Wij zien ze dagelijks voorkomen bij onze klanten: domeinnamen waar geen website aan gekoppeld is, met het verzoek om ze door te linken naar hun eigen website. Het zijn variaties of typfouten op de eigen bedrijfsnaam, of namen van producten die het bedrijf levert, of om te voorkomen dat een concurrent er met de naam vandoor gaat. Maar zijn deze 'lege' domeinen zinvol, en op welke manier kunnen ze het beste worden ingezet? Het is een fabeltje dat het registreren en doorverwijzen van massa's domeinnamen bevorderend werkt voor de positie in zoekmachines, dus dat moet niet de primaire reden zijn om grote aantallen domeinnamen te registreren. Maar er zijn ook veel toepassingen om deze lege domeinen wel een nieuwe en zinvolle bestemming te geven. Bijvoorbeeld als landingspagina voor advertenties, om vervolgens door te linken naar een specifieke pagina op de echte website. Het komt ook regelmatig voor dat een domeinnaam die eerder in gebruik is geweest, en waar nog veel naar gelinkt wordt op andere websites, waarde heeft omdat er nog steeds bezoekers op binnenkomen.

SEO waarde van domeinen

Voor alle domeinen geldt hetzelfde, alle bezoekers die via deze domeinnamen binnenkomen, moeten middels een doorverwijzing doorgestuurd worden naar de pagina op de website die het meest aansluit op hun verwachtingen. Zodat wordt voorkomen dat dezelfde website onder verschillende domeinnamen wordt gevonden in de zoekmachines. Het Content Power CMS was al voorzien van de optie om per pagina een doorverwijzing in te stellen, maar het is nu ook mogelijk om dit ook per domein te doen. Zo kan worden bepaald naar welke locatie er moet worden doorverwezen (een ander domeinnaam, of een specifieke pagina), maar ook op welke manier er doorverwezen moet worden (middels een permanente (301) of een tijdelijke (302) doorverwijzing). Een permanente doorverwijzing heeft als effect dat zoekmachines zoals Google de waarde die het oorspronkelijke domein had, toekent aan de pagina waarnaartoe wordt verwezen, en de resultaten voor het doorverwezen domein in de zoekresultaten vervangt door het echte domein.

Jan Niemantsverdriet

Automatiseer je SEO / SEA

Optimalisatie van je website of Google Ads,  op basis van Google Analytics en Search Console automatiseren? Ik neem graag de opties met je door.

Webapplicatie laten maken

Met 20 jaar ervaring in de realisatie van webapplicaties zijn wij in staat elk concept succesvol om te zetten naar een online succes.

Portfolio

Benieuwd naar wat we kunnen? Neem dan een kijkje bij ons eerder gerealiseerd werk.

Processen automatiseren

Minder stress en meer resultaat? Het automatiseren van processen is een investering die zichzelf snel terugverdient.

Contact

Neem contact op 

Content Power

Full Service Internetbureau

Sir Winston Churchillaan 299
2288 DC Rijswijk

 

Telefoon:

+31 (0)15 214 8308

 

Email:

info@contentpower.nl

Over Content Power

Wij realiseren branchespecifiek maatwerk. 
Hoe? Door het ontwikkelen van webapplicaties die perfect passen bij jouw onderneming. Wij verplaatsen ons in jouw organisatie, en denken actief mee in het proces. Wij verzorgen de techniek om elk vraagstuk op te lossen.