Security zonder downtime

We verbeteren onze servers continu

De afgelopen maanden is een systeem opgezet waarmee het mogelijk wordt om de drukte van websites te verspreiden over verschillende servers, waarbij de server zelf zorg draagt voor een optimale verdeling. Dat heeft voordelen, want als een server te druk wordt kan het verkeer automatisch omgeleid worden naar een andere server. De afgelopen weken hebben we veel tijd besteed aan de opzet van dit systeem, de kwaliteit van de ssl certificaten, en alle diensten die hier mee te maken hebben. Het vormt de basis om zeer drukbezochte websites over meerdere servers te spreiden en verder op te schalen als dat nodig is, met behoud van het CMS. Dat geeft het voordeel dat je als eigenaar van een website geen extra tijd aan onderhoud kwijt bent.

De aanloop heeft korte periodes downtime opgeleverd

Elke keer als wij de sites op de servers bijwerkten, ging gedurende het bijwerken de websites voor een aantal seconden op zwart. Met de hoeveelheid upgrades die wij de afgelopen weken hebben doorgevoerd kwamen deze momenten te vaak voor naar onze zin. Maar het systeem wat zowel de certificaten bijwerkt, als het verkeer naar de websites regelt is nu zodanig aangepast dat deze downtime niet meer optreedt. Websites blijven nu in de lucht, zelfs gedurende het vervangen van het certificaat!

Vanaf deze week alleen de voordelen, niet de nadelen

Het nieuwe systeem is nu in de laatste testfase aanbeland, en gaat in de loop van deze week online. Vanaf dan bieden wij de veiligheid en bereikbaarheid van het niveau wat je van ons mag verwachten. Waarschijnlijk zelfs nog ietsje hoger, en klaar voor de toekomst.