Schaalbare hosting
Hoe voorbereid ben je op onverwacht succes? Veel tijd, energie en geld wordt gespendeerd aan marketing, maar wat als dit plotseling aanslaat. Zodra de bezoekers opeens massaal beginnen te komen gaat we website / webshop plat. Juist op het moment dat al dat investeringen in marketing zich terug hadden moeten betalen. Maar continue meerdere servers hebben draaien voor het geval die ene klapper komt kan ook in bijna geen enkel geval uit.
Om wel te kunnen incasseren bij succes, maar nog niet te hoeven betalen in de weg er naar toe hebben het Webanizr platform opgezet.
Automatisch schalen: hoe werkt het
Het platform is gebouwd op basis van de schaalbare infrastructuur van Amazon. Dit betekend dat zodra er meer capaciteit nodig is worden er automatisch extra servers geactiveerd. Dit model is in Webanizr omgezet naar een werkend model voor websites. Zodra er bij een website een toename is in bezoekers wordt de capaciteit opgeschaald. Dit is al binnen 2 minuten gebeurd en vereist geen menselijke handelingen. Je hoeft dus als klant niet te melden dat je een piek verwacht wordt. Zelfs als het succes compleet onverwacht komt blijft je website draaien en snel.
Wat kosten het schaalbare hosting in de praktijk
Voor kleinere projecten werken wij met een vaste prijs voor de hosting. De prijs hierbij is vooral afhankelijk van de gewenste support. Neem gerust contact op wat dit betekend in jouw situatie (informatie onder aan dit artikel). Deze pakketten gaan uit van een fair use policy. Een incidentele piek van bezoekers wordt netjes opgevangen. Daar heb je immers de schaalbare hosting voor. Komt het regelmatig voor dan treden we in overleg voor aanvullende opties.
Bij grotere projecten werken met een model waarbij 0,25 cent per pagina bezoek wordt betaald. Dit is voor sommige bedrijven even wennen, maar het is een model waarmee je waarschijnlijk vaker werkt. Adverteer je bijvoorbeeld met Google Ads betaal je waarschijnlijk een bedrag per klik. Het gaat hierbij niet meer om de absolute kosten, maar om het rendement. Bekijk het vanuit dat perspectief: is het tonen van een pagina aan een potentiƫle klant jou 0,25 cent waard? Valt best mee toch?
Het model waarbij je betaald per pagina bezoek is ook beschikbaar voor kleinere projecten. Omdat het soms gewoon goedkoper uitpakt. Zo betaal je waarschijnlijk 's nachts (bijna) niets voor je hosting. Scheelt al weer de helft. Daarnaast zijn er veel bedrijven die simpelweg geen vaste stroom aan bezoekers hebben.
Seizoensgebonden hosting voor de reis- en hospitality branche
Bij klanten uit de reis- en hospitality branche zien we grote verschillen in de benodigde capaciteit in de verschillende seizoenen. Zou je daar het hele jaar de hosting in moeten kopen die je nodig hebt om tijdens je meest drukke week snel en vlot te draaien dan zie je de winst in het laagseizoen weer wegsijpelen aan hostingkosten. Daarnaast wil je juist tijdens je piekweken juist een snelle en bereikbare website. Dan niet (goed) bereikbaar zijn kost je immers omzet!
Hosting voor de korte termijn voor congressen en evenementen
Congressen en evenementen werken uiteraard toe naar een specifieke datum. Gedurende twee a drie maanden zie we de bezoekersstroom stijgen. In de maand volgend op het evenement of congres zijn er vaak ook nog wel wat bezoekers maar daarna wordt het rustig. De rest van het jaar dient de website wel goed bereikbaar te zijn en snel te draaien. Op zijn minst zodat er hoge posities in Google behaald worden als voorbereiding op het evenement / congres van het volgende jaar.
Hosting voor piekbelasting bij aan tv en radio gebonden websites
Binnen deze categorie is de meest extreme vormen van schaalbare hosting nodig. Gedurende bepaalde programma's ontstaat een enorme piek aan bezoekers. Juist dan moet de website goed bereikbaar zijn en vlot draaien. Zeker als de website interactief is en een onderdeel is van het programma. Het succes van het tv of radioprogramma is dan afhankelijk van goede en betrouwbare hosting!
Nadenken over hosting betaald zichzelf terug
Hosting is misschien niet een heel sexy onderwerp. En wordt vaak enkel gezien als een kostenpost. Wil je echter online groeien als bedrijf dan betaald het zichzelf terug om hosting te gaan zien als investering. Als je website er uit ligt op het moment dat je je slag had willen slaan betekent niet alleen gemiste inkomsten, alle investeringen die je gedaan hebt om daar te komen zijn ook deels verloren. Iets om over na te denken ...