Nieuwsbrief design

In e-mail campagnes krijgt het design van de nieuwsbrief steeds meer aandacht. En tercht. We worden vandaag de dag overladen met mails en social media berichten. Bij elk bericht beoordelen we binnen één a twee seconden of het de moeite waard is om te lezen. Aangezien we in die tijd niet de inhoud kunnen lezen beoordelen we de nieuwsbrief vooral op het uiterlijk.

Opmaak en indeling nieuwsbrief zelf aan te passen

Sinds halverwege 2016 leveren we website op basis van onze Webanizr technologie. Op basis van Webanizr kunnen wij eenvoudig responsive websites realiseren en makkelijk blijven aanpassen. Steeds meer onderdelen van de template en het design kunnen ook door onze klanten worden aangepast. Daarom wilde juist bij nieuwsbrieven waar design een belangrijke rol speelt deze techniek ook voor onze klanten beschikbaar maken.

Door middel van Webanizr kan je eenvoudig je nieuwsbrief aanpassen en stijlen. Omdat Webanizr gekoppeld is aan je website is de juiste huisstijl al aanwezig. Je kan dus direct aan de slag.

Nieuwsbrief templates en onderdelen zelf downloaden

Als je een nieuwe mailing campagne start kan je een template kiezen om vanuit te werken. Bij elke campagne kan je opnieuw kiezen en dus de template gebruiken die het best aansluit bij de boodschap. De templates wordt automatisch aangepast aan jouw huisstijl dus dat is een fijne start.

Deze template is echter het begin. Het wordt nu tijd je boodshap er in te verwerken. Dubbelklik op de tekst of afbeeldingen die je aan passen. In een mum van tijd heb je de inhoud geregeld.

Zijn er onderdelen van de template waar je binnen deze campagne niets mee kan? Dan verwijder je deze gewoon. Zou je op een bepaalde plek toch een extra afbeelding, tekstje of link willen plaatsen? Dan download en plaats je gewoon een extra onderdeel binnen de template.

Responsive nieuwsbrief design

Bij websites is responsive design al een tijdje een must. Niet leesbaar zijn op mobiel is eigenlijk anno 2017 niet meer een optie. Voor mail geld dit echter al veel langer. Mail wordt door het gebruik van smartphones al jaren meer op mobiel dan op desktop gelezen.

Al onze templates en extra onderdelen zijn dan ook volledig responsive. Ook zijn ze getest op alle populaire mailprogramma's. Zowel de geinstalleerde programma's zoals outlook als de online varianten zoals Gmail en Outlook.com. Zo weet je dus zeker dat je boodschap aankomt.