WhatsApp Business nu ook betaalbaar voor mkb

Content Power lanceert een nieuwe WhatsApp dienst

Via WhatsApp een melding  krijgen als het product op je verlanglijst weer verkrijgbaar is. Of tijdens een evenement een app ontvangen dat de lezing in een andere zaal plaatsvindt. Maar ook een “WhatsApp buddy” die tips appt als virtueel reisgenoot, een appje op je verjaardag met een leuke kortingscode of fans een app sturen bij lancering van een nieuwe plaat. Het leek allemaal nog zo ver weg en alleen mogelijk voor de grote bedrijven in Nederland. Maar daar is vanaf nu verandering in gekomen.

De populaire chat-app WhatsApp is al een jaar actief met hun Business variant. Alleen was het tot op heden niet betaalbaar voor mkb’ers om WhatsApp Business te koppelen aan een website, waardoor er ontelbaar veel nieuwe mogelijkheden ongebruikt bleven. Content Power, een fullservice marketingbureau uit Rijswijk, heeft als allereerste in Nederland deze stap weten te zetten. 

WhatsApp is nog altijd het meest gebruikte sociale medium in Nederland. Echter, voor bedrijven is WhatsApp het minst gebruikte sociale medium. Belangrijkste oorzaak hiervan is WhatsApp zelf. Lang heeft het bedrijf de mogelijkheid om WhatsApp zakelijk in te zetten zeer beperkt gehouden. Vorig jaar is WhatsApp begonnen om WhatsApp Business voor enkele grote partijen beschikbaar te stellen. Content Power heeft als eerste partij in Nederland een dienst gelanceerd waarmee het mkb op een betaalbare manier WhatsApp Business kan integreren in een website.

Voor Vote Company, de specialist in verkiezingen (faciliteert o.a. de AD Publieksprijs bij de Musical Awards) heeft Content Power direct deze nieuwe techniek in kunnen zetten bij de nationale verkiezing Leukste Restaurant 2019. Naast het bevestigen van je stem via e-mail, is het nu ook mogelijk om je stem te bevestigen via WhatsApp. Een leuke en laagdrempelige optie die perfect aansluit bij een verkiezing als deze.

“Het integreren van WhatsApp in websites, webshops en backoffices opent een geheel nieuwe dynamiek met klanten”, aldus Jan Niemantsverdriet, eigenaar van Content Power. Bij dit directe contact ligt ook een risico erkent Jan. Als een bedrijf WhatsApp als plat marketing instrument inzet zonder daar goed over na te denken, dan zullen klanten er snel klaar mee zijn. Het moment en de boodschap moeten wel relevant en gewenst zijn. Zitten jouw klanten met spanning te wachten op een pakketje? Dan zal een WhatsApp bericht met de bezorgtijden zeker positief worden ontvangen. Maar ook in de reis- en evenementenbranche zijn grote mogelijkheden. Juist op die momenten wil je niet met e-mail bezig zijn. Dus een appje dat er vandaag een lokaal festival niet ver van je vakantieadres plaatsvindt kan een mooie extra herinnering aan je vakantie creëren. Of tijdens een evenement een appje dat er een lezing gaat beginnen in zaal X met een onderwerp wat je mogelijk interessant vindt, kan extra invulling geven aan je dag. 

Kortom, het gebruik van WhatsApp vraagt om een andere mindset in het gebruik. Het opent dan ook een nieuwe fase, waarin bedrijven op een veel laagdrempelige en directe manier met klanten gaan communiceren. Een ontwikkeling die in 2019 zeker een vlucht gaat nemen. Bij Content Power zijn ze er dan ook trots op dat ze als eerste deze markt weten te betreden in Nederland.