Content Power
/
PHP 7.2 op ons AWS platform
Jan Niemantsverdriet
Jan Niemantsverdriet
publicatiedatum
woensdag 6 maart 2019
PHP 7.2 op ons AWS platform
De uitdaging bij schaalbare websites

Op 26 februari zijn wij begonnen met het uitrollen van PHP 7.2 op ons schaalbare infrastructuur binnen Amazon AWS. Deze uitrol zal gefaseerd verlopen. In de loop van de komende 4 weken zullen alle websites draaien op de nieuwe versie. Website-eigenaren hoeven hier niets voor te doen.

De uitdaging bij schaalbare websites

Alhoewel PHP 7.2 al meer dan een jaar uit is hebben wij in eerste instantie bewust gewacht met het inplannen van de uitrol. De eerste maanden komen de kinderziektes boven. Hier willen we onze klanten niet aan blootstellen.

Eerder hebben wij voor de ontwikkelomgeving de overstap al gemaakt naar de nieuwe PHP versie, zodat er uitgebreid getest is met de nieuwe versie. Met enkele honderden op maat gemaakte websites vereist dat wel wat analyses en tests voor we wisten wat de impact zou zijn van deze update. De PHP code moet nog steeds hetzelfde werken. Maar voor ons spelen ook extra vraagstukken mee. Hoe is de performance van deze versie tijdens piekmomenten? Hoe goed werkt deze versie op meerdere servers, en hoe goed werkt deze versie mee tijdens het automatisch op- en afschalen van websites?

De overstap naar een nieuwe PHP versie, alhoewel het hier een minor versie betreft, gaat dan ook niet over één nacht ijs. Inmiddels zijn al deze vraagstukken beantwoord en is het moment bereikt dat we volledig vertrouwen hebben dat de versie-update uitgerold kan worden in productie. We zijn dan ook blij dat we nu daadwerkelijk de fase van het uitrollen ingaan.

Meer conversie en nog snellere websites

Gezien de omvang van het project moeten er natuurlijk wel voordelen tegenover staan. Natuurlijk is het altijd fijn om bij te zijn qua techniek. Maar om die reden hadden we beter 7.3 kunnen kiezen (maar deze beschouwen we 1 maand na uitbrenging echter nog niet als bewezen stabiel genoeg). Eén van de belangrijkste redenen om voor PHP 7.2 te gaan was de verbetering op snelheid op sommige vlakken. Nu wij in het afgelopen jaar gezien hebben welk positief effect een lage laadtijd heeft op de conversie van websites zijn wij vastbesloten hier continu stappen in te blijven zetten ter verbetering hiervan. Verder wordt deze PHP versie actief onderhouden en regelmatig worden beveiligingsupdates uitgebracht zodat websites veilig blijven.

Rob Ruigrok

Vragen over hosting?

Ik leg je graag uit wat de de mogelijkheden zijn omtrent betrouwbare, schaalbare hosting zonder in een serverpark te hoeven investeren.

Webapplicatie laten maken

Met 20 jaar ervaring in de realisatie van webapplicaties zijn wij in staat elk concept succesvol om te zetten naar een online succes.

Projecten op maat

Op zoek naar een volledige systeem integratie? Of op zoek naar een partner die jouw wensen weet te doorgronden en exact weet om te zetten naar een webapplicatie of app?

Eigen beheersoftware

Dagenlijks vele uren werk aan werken met systemen die niet afgestemd zijn op bestaande processen? Lees hoe het ook anders zou kunnen.

Contact

Neem contact op 

Content Power

Full Service Internetbureau

Sir Winston Churchillaan 299
2288 DC Rijswijk

 

Telefoon:

+31 (0)15 214 8308

 

Email:

info@contentpower.nl

Over Content Power

Wij realiseren branchespecifiek maatwerk. 
Hoe? Door het ontwikkelen van webapplicaties die perfect passen bij jouw onderneming. Wij verplaatsen ons in jouw organisatie, en denken actief mee in het proces. Wij verzorgen de techniek om elk vraagstuk op te lossen.