CMS 4 websites op ons nieuwe netwerk

CMS 4 vs. CMS 5

In het eerste kwartaal van 2016 zijn wij begonnen met het realiseren van een nieuw CMS. Het oude CMS kon niet goed meer meekomen in de laatste ontwikkelingen:

De nieuwe versie van het CMS is gericht op responsive websites, dus websites die nog niet responsive zijn overzetten is helaas niet mogelijk. Daarom zetten wij websites over op het moment dat wij een redesign doen.

Ons nieuwe netwerk

Gelijk met de ontwikkeling van het nieuwe CMS zijn wij ook aan de slag gegaan om een nieuw netwerk op te zetten. Dit netwerk is schaalbaarder, flexibeler, veiliger en in veel gevallen sneller. Tot nu toe was dit netwerk alleen beschikbaar voor sites op basis van CMS 5. De voordelen van dit netwerk bieden we echter ook graag aan onze trouwe klanten die op CMS 4 draaien. Deze mogelijkheid is er, en wij zullen dan ook klanten één voor één benaderen om deze overzetting te doen.

SSL abonnement en Amazon mail

Twee grote wijzigingen in het nieuwe netwerk zijn SSL en mail. Zo is het in het nieuwe netwerk mogelijk een SSL abonnement af te sluiten. Dit betekend dat er voor je website altijd een SSL certificaat aanwezig is welke veilig en up-to-date is. We hebben gekozen voor een dienst om zo de zorgen en de installatiekosten tot het verleden te laten behoren. Een SSL abonnement kan aanvullend op de huidige hosting worden aangevraagd.

Een tweede wijziging die we hebben doorgevoerd is het gebruik van Amazon voor de mail. Amazon heeft mailservers met een zeer hoge betrouwbaarheidscore, waardoor mails minder snel in de spam folder terecht komen. Mail via Amazon is inbegrepen in de hosting en dus gratis bij een overstap.