Content Power
/
Alternatief voor Adobe Muse
Jan Niemantsverdriet
Jan Niemantsverdriet
publicatiedatum
maandag 26 maart 2018
Alternatief voor Adobe Muse
Design en bouw websites zonder technische kennis

De belangrijkste functie waarnaar je natuurlijk naar op zoek bent in een alternatief voor Adbove Muse, is de mogelijkheid om een website te ontwerpen. En dan hebben we het niet over het aan kunnen passen van een WordPress-sjabloon, maar een ontwerp kunnen maken geheel naar eigen visie.

Webanizr voldoet zeker aan die voorwaarde. Je kunt elk element in je website ontwerp toevoegen, verwijderen en opnieuw ontwerpen. Van de volledige lay-out tot de kleinste details van een knop. Van typografie tot kleurenschema's. Witruimtes aanpassen of achtergrondafbeeldingen op volledig scherm toevoegen. Als het gaat om ontwerp, is je verbeelding de enige beperking.

De interface in Webanizr is vergelijkbaar met de interface van de meeste Adobe-producten, waardoor de leercurve laag is en je zo snel mogelijk kunt beginnen met ontwerpen in Webanizr.

Webanizr

Geen code hoeven schrijven

Door jarenlange samenwerking met ontwerpers hebben we geleerd dat de wens om de nieuwste ontwerpen en technieken te gebruiken vaak veel groter is dan de technische vaardigheden om ze op te nemen in de websites waaraan je werkt.

Een van de fundamenten van Webanizr is dat het techniek beschikbaar maakt voor mensen zonder technische kennis. Je kan  functies toevoegen, ontwerpen en tweaken zonder een regel code te hoeven schrijven. En we hebben het niet alleen over slide shows. Formulieren, inlogfuncties, sociale media, noem maar op. Met Webanizr is het allemaal simpel klikwerk.

Geen code hoeven schrijven

Widget directory

Een belangrijk kenmerk van Adobe Muse was de widget directory. Een verzameling kant-en-klare componenten. Webanizr integreert hetzelfde principe met de Webanizr ontwerpbibliotheek. De ontwerpbibliotheek heeft een mix van allerlei widget die u kunt gebruiken om de website te maken zoals jij die voor je ziet. Van zeer eenvoudige widgets, zoals een koppen of linkjes, tot volledige lay-outs.

Alle widgets zijn responsive. Ze passen zich ook aan aan het kleurenschema dat je op in het huidige ontwerp gebruikt.

De meer complexe widgets zijn vaak samengesteld uit eenvoudigere widgets. Dit betekent dat je vrij elementen kunt verwijderen, wijzigen of toevoegen aan de widgets. Dit creëert een extreem flexibel systeem waarbij u bijna nooit op je visie hoeft in te leveren.

Widgets

Hosting

Webanizr is een cloudgebaseerde oplossing. De hosting wordt ingesteld zodra je een nieuw project start. Dit betekent dat u niet hoeft te zoeken naar geschikte hostingbedrijven of een nieuw hostingcontract moet ondertekenen voor elke nieuwe website. Eigenlijk is er helemaal geen hostingcontract nodig. Hosting is opgenomen als een service in het Webanizr-account.

Hosting in Webanizr is dynamisch. Het schaalt naarmate jouw websites groeien in populariteit of wanneer je meer schijfruimte nodig hebt voor grafisch materiaal. Je hoeft geen accounts te wijzigen, over te schakelen naar een pro-account of meer pakketten toe te voegen. Er worden kosten in rekening gebracht voor het aantal bezoeken en de hoeveelheid schijfruimte die u gebruikt. Zo eenvoudig kan het dus ook!

Hosting in Webanizr

Templates en pagina's

Een websiteontwerp begint meestal met een sjabloon: alle delen van de website die op elke pagina verschijnen. De tweede fase is om elke pagina verder te ontwerpen.

In Adobe Muse is het sjabloon ingesteld in een Master page. Webanizr gebruikt een layer systeem dat hetzelfde effect heeft als het gebruik van een Master page. In de sjabloonlaag voeg je alle elementen toe die bij het sjabloon horen. In de paginalaag voeg je elementen toe die alleen zichtbaar zijn op de pagina waaraan je werkt.

Webanizr voegt een paar extra lagen toe. Hiermee kan je elementen toevoegen die op bepaalde pagina's moeten verschijnen. D.w.z. elementen die op elke blogpagina zouden moeten staan, maar niet op de contactpagina.

Templates en pagina's

Fonts

Het gebruik van typografie heeft een grote impact op de algemene look en feel van de website. De mogelijkheid om Adobe Typekit te gebruiken als een lettertypebibliotheek heeft is altijd een groot voordeel geweest van het werken in Adobe Muse.

Bij Webanizr kwamen we dan ook al snel tot de conclusie dat een online ontwerptool niet beperkt mag zijn in het gebruik van lettertypen. Dat is de reden waarom Webanizr compatibel is met alle populaire lettertypenbibliotheken:

  • Adobe Typekit
  • Google Fonts
  • Typography.com
  • Fonts.com

Fonts

Jan Niemantsverdriet

Webanizr partner program

We stellen Webanizr beschikbaar voor onze partners. Geinterreseerd? Geef me een belletje, stuur me een mailtje of stuur contact mij op LinkedIn.

Webapplicatie laten maken

Met 20 jaar ervaring in de realisatie van webapplicaties zijn wij in staat elk concept succesvol om te zetten naar een online succes.

Portfolio

Benieuwd naar wat we kunnen? Neem dan een kijkje bij ons eerder gerealiseerd werk.

Contact

Neem contact op 

Content Power

Full Service Internetbureau

Sir Winston Churchillaan 299
2288 DC Rijswijk

 

Telefoon:

+31 (0)15 214 8308

 

Email:

info@contentpower.nl

Over Content Power

Wij realiseren branchespecifiek maatwerk. 
Hoe? Door het ontwikkelen van webapplicaties die perfect passen bij jouw onderneming. Wij verplaatsen ons in jouw organisatie, en denken actief mee in het proces. Wij verzorgen de techniek om elk vraagstuk op te lossen.